December

En tyst månad. Det hände inte så mycket. Ett år sedan beskedet kom. Att de skulle lägga ner. Handlade julklappar. I slutet åkte jag till Stockholm för att se Säkert! och Klungan. Kul, tråkigt att jag somnade. 

Jag fick vara ledig i fyra dagar över jul. Det var underbart. Åkte runt hela helgen tror jag. Hit och dit och tillbaka igen. Jobbade nyårsafton. Åkte till Västervik och firade det nya året där. Kul, men lustigt. 

Känns konstigt att inte ha så mycket mer att skriva om den månaden. Men det hände inte mycket alls. Jag jobbade, åt och sov. Det var musikhjälpen en vecka. Det var trevligt. 

Men efter ett år med resor hit och dit, flytt hit och dit känns det inte så farligt med en lugn månad. Det känns bra.

November

Startade upp den här bloggen. Började deppa. Åkte upp till Stockholm för att gå på The Voice inspelningar två gånger. Det var bra. Väldigt bra. Vi var VIP. Hehe. 

Efter andra gången följde Mikaela med mig hit. Tog med sin hund. Gick inte ihop med vår hund. Det var fint att ha henne här ändå. Men ångest över hundarna. 

Syster och Jennifer fyllde år. På samma dag.

Funderade fortfarande väldigt mycket på Ark. Kanske för att jag var ganska deppig. Bokade biljetter till Bruce Springsteen. Så jäkla häftigt.

Oktober

(Fått igång mitt internet igen. Lycklig)

Började Oktober med att flytta. Kaos helg. Helgen efter åkte jag upp till Umeå för att se Winnerbäck med Ida och Marcus. Det var en bra helg. Vi åt palt. Lustig konsert dock, väldigt annorlunda mot den innan (sista med Ark). Hade köat i över ett dygn då, nu var det bara vi där 40 minuter innan.

Jag hade jobbat utan någon ledig dag på väldigt länge innan jag åkte upp dit. Hade inte varit hemma på ett tag. Det var jobbigt. Nog för att det är kul att åka iväg. Men jag känner ändå alltid stress när jag inte varit hemma på riktigt på ett tag. 

P3 sände inspelningen från sista. Samma dag som jag tatuerade in Ark-märket på armen. Fint sammanträffande. Det var lite jobbigt att höra sista. Jag hade min Anca här, det blev bra då. 

Det var mycket jobb. Körde ner huvudet och försökte att inte tänka så mycket på allt annat.

September

Sen var månaden här. Den vi inte ville skulle komma. Månaden då allt skulle ta slut. 

Jobbet gick bra. Jag började komma in i det. Vi skulle på mässa. Samma vecka som sista. Vi var på mässan på torsdagen. Efter skjutsade de mig till kön. Möttes av Ida och Elise. Fick mitt nummer, fick min plats hos Ida och Elise. Jag var hungrig, de var hungriga. Hade väntat på mig. Vi gick och åt tillsammans med Sandra och Jejje, hade jättekul. Allt var jättekul. Skrattade. Vi sköt bort tanken på morgondagen och bara hade trevligt. Linnéa blev min vänsteraxel. 

När så nästa dag kom väcktes vi av en lövblåsare strax innan klockan sex på morgonen. Kallt. Men trots allt mysigt att sova framför ingången till Grönan. Hade en orolig känsla i magen. Det var jobbigt. Svt kom och tröck upp en kamera i ansiktet på mig. Insläppet var det finaste. 300 pers och lite till gick stillsamt in, hand i hand. Vi fick plats längst fram. Grät hela konserten. Stod bredvid Linn. Förlåt för att min gråt säkert förstörde dina inspelningar. Hehe.
Efter var hemskt. Gråtande Angelheads överallt. Gråtande högar av människor bland vit konfetti och skräp. De som skulle städa bad oss gå.

Resten av månaden handlade om flytt igen. Vi skulle ut. Var tvungna att hitta någonstans att bo. Hittade våran stuga. Planera hur. Det blev av och vi klarade det. Frysen gick sönder på jobbet. Fast det hade nog blivit oktober då. Allt blev förstört iallafall. Mycket deg.

Augusti

Jag var på intervju på Ica Maxi i Nyköping. Fick reda på att jag fick börja en vecka senare. Såg Melody Cluyb där. Var ensam den helgen. 

Såg Erik Hassle i Norrköping. Kul att äntligen få se honom. Hade kunnat vara bättre.

Det blev panik med att packa, inte packa, packa till Arken i Parken. Jag längtade, förväntansfull, nervös. Allting blev färdigpackat, jag satte mig på tåget där Ida redan satt. Kom ner till en helg då jag hade 'Time of my life'. Det var en sjuk helg. Men väldigt, väldigt bra. När jag kom hem åkte jag direkt till Nyköping. Lastade in mina saker. Fick fram en säng. Somnade. 

Jobbet blev bra, nervöst över hur det skulle bli. Hade en ledig dag och bestämde mig för att åka till Göteborg för en sista konsert. Den blev väldigt underlig. Gjorde mig mest bara ledsen. Hade ett moment med Sylle. Var frustrerad över att inte kunna stanna och få säga allt det där jag behövde säga till dem.

Det var mycket förändring. Sånt där som skrämmer mig. Men det blev bra. Och jag är glad att jag gjorde det.

Juli

Kom hem från Peace and Love. Trött. Men lycklig. Det var en bra festival. Alla detaljerna.

Började jobba helg på Ica Maxi. Gjorde inte massor i veckorna. Åkte till Riga med familjen. Kryssning. Hittade Pläden på en marknad. När jag kom hem åkte jag på gratiskonsert i Norrköping. Armand Mirpour och Billie the Vision and the Dancers. Det var riktigt bra. Och innan konserterna spelade de It takes a fool. Jag hörde den innan man hörde den. Eller snarare kanske man mer känner att den börjar. Armand vinkade till mig. Var så söt. Billie var väldigt söta.

Dagen efter kom Ida och det var dags för Västervik. Det var en bra konsert. Vi mötte Elise där. Det blev bra. Konserten var bara lycka. Efter var hetsigt.

Hände inte så mycket mer än att det var sommar. Det var fint.

Juni

Det blev sommar. Några av de där dagarna jag älskar. Ligga i gräset och läsa, alla blommor i trädgården och sommar som jag älskar den.

Jag tog studenten. En kul vecka, ett jobbigt avsked. Klassen som jag älskat. Som jag haft så kul med. Det var så bra. Stod framför vuxenlivet och var rädd. 

Jag fick beskedet att jag inte kom in i Kristianstad. Blev skitsur. Tror att det drog ner humöret ganska mycket.
Var på inspelningen för Tack för Musiken. Fick träffa Elise för första gången på för länge. Rosa var med också. 

Det blev midsommar, jag minns inte vad jag gjorde riktigt. Antagligen var jag hemma och på vanliga firandet och sen åkte till Andreé. Dagen efter åkte jag till Peace and Love. Stannade i lite mer än en vecka. Det var bra, men jobbigt. Så otroligt jobbigt. Men det var min festival, min festival som jag älskar så. När jag tänker på sommar tänker jag alltid på veckan i Borlänge. Såg inte så många band, var väldigt trött. Lyckades åtminstone se Ark från första raden. Gillar inte den scenen. Gillade inte konserten. Gillade att se den med Elise. Efteråt vinkade vi av Mikaela som åkte hem tidigare. Det var en tuff vecka. Dagen innan konserten såg jag Martin och Jepson inne på funkområdet. Ville springa fram. Men varken fick eller kunde. Toan kallade. Väldigt kissig just då. 

Juni byttes till juli under Peace and Love.

Maj

Maj handlade i stora drag om Ibiza och gesällprovet. Ibiza var bra och fint, hade velat gjort mer än solat på den resan bara. Egentligen. När jag kom hem hade jag fullt upp med gesällen. Den veckan var tuff. Förbereda, förbereda och förbereda. Ibland blev det kaos, mycket stress och saker som gick snett. Dagen för provet var hetsig. Men allt hann bli klart och det gick bra. Jag var tredje bäst. Vilket jag var väldigt nöjd med. Bjöd grannarna på fika på kvällen av sånt som fanns kvar.

Sista maj åkte jag ner till uttagning i Kristianstad. Jag var väldigt nervös, det gick inte så bra men inte speciellt dåligt. Jag kom inte in, fick jag reda på en månad senare. Arg, fast jag ändå visste det. Tror ändå att jag var lite lättad. Tanken att flytta så långt är skrämmande.

Jag började jobba lite smått i bageriet på Maxi. Tittade på bal i åtvid. Dansade inte själv.

April

Började med att åka studentkryssning. Det var nog det värsta på hela året. Gjorde bort mig, äckel full, missade i pincip allt det roliga för att jag låg och spydde. Fick äcklig bakfylla. Hemsk avstigning av båten.

Stress i skolan, gesällen närmade sig snabbt. Ville knappt se Ark i Eskilstuna. Det var så baltigt. Men det blev bra. En av de bästa. Eller alla är bäst. Helt klart minnesvärd iallafall. Fyllde år dagen efter. Det kändes meningslöst. 19 liksom, hallå!?

Skrev nationella i svenska. Det handlade om Ark. Precis som det muntliga lyckades göra. Hehe.

Fick reda på de sista turnédatumen. Att grönan skulle bli sista. Allt blev svart. Det kunde inte vara sant. Var ledsen och arg. Det skulle ju vara någon annan stans. Så hade jag inte planerat. 

Gick på en konsert som inte var Ark. Håkan. Det var bra. Han är bra. Men det är så annorlunda. Jag känner mig inte riktigt hemma där. Det kom ett lov utan något speciellt inplanerat. Plötsligt blev jag sjuk. Sådär så jag låg i soffan och knappt kunde ta mig upp. Drack nyponsoppa. Tog mig till vårdcentralen efter en vecka eftersom jag ville kunna orka åka till Ibiza. Jag fick pencilin. 

Fick dessutom provjobba på Ica Maxi i Linköping. Med 40 graders feber. De ville ha mig. Lite grann iallafall.

Mars

Början var som februari. Jobbade. Firade fem år med The Ark. Mitt humör fortsatte svänga upp och ner. Det mesta krestade runt konserten i slutet av månaden. Och att Ida skulle komma tillbaka.

Jag fick med mig några stycken till "litterär frukost" på biblioteket i Linköping för att lyssna på Bob Hansson. Jag trodde det kunde vara intressant. Fast jag knappt visste hur han såg ut. Kände mig ganska märkvärdig som var där. Han var intressant. Fick mig att börja använda uttrycket "fett och vatten, fett och vatten".

Tillslut höll jag mitt engelska tal. Som gick åt helvete. Projektet tog äntligen slut och vi lämnade in projektrapporten. Det blev bestämt att jag och Andreé skulle åka till Ibiza med hans mamma och syster. Något att se fram emot.

Surdegsbröds bakning i skolan. Intressant. Minns inte mycket av det längre. Bara att vi hade kul. Och mycket bröd hem.

Tillslut kom äntligen helgen med Ida och Ark. Såg Växjö konserten och somnade lite. Nervösa och spända åkte vi till Norrköping. Var där till halv nio-nio med varsin mugg te/kaffe. Vi fick nummer 4 och 5. Nervöst hela dagen, de där människorna som man under sommaren skulle lära sig namnen på. Prata med. Vi ritade en skylt. Hey Kwanongoma. Och Lars Leari Lasse Ljungberg på andra. Lasse vinkade åt sin sida. Ola sjöng för mig och Ida och tittade rakt på oss. Fin stund. Kan fortsätta skriva massor om konserten. Extas. Bestämde mig för att åka till Eskistuna också. Markus var med i Fool i Norrköping också.

Där lärde jag mig att änglar bara finns i snön

Sitter hemma hos mamma och pappa i mitt gamla rum. Har träffat gamla klasskompisar. En väldigt trevlig kväll. God mat och intressanta samtal. Men det blev en tidig kväll. Skönt ändå att vakna upp där man känner igen sig. 

Så nu sitter jag med datorn här. Inte riktigt trött och det är en sån kväll då jag inte vill sova. Tänkte fortsätta skriva om mitt år. Bra idé. 

Jag har inte sett guldgalan och känner att det är skönt. Tog lite del av hetsen på facebook om att det var fel som vann. Självklart var det fel som vann, det är alltid fel som vinner priser. Men Markus var bra.

Italienskt bröd på danska.

Vi hade en provbagare (bakare?) på besök idag. En dansk. Han visade italienskt bröd. Sånt där som jag tycker är sådär jätteroligt. Få se hur vackra bröden blir av små enkla knep. Få se hur så små saker gör så stora skillnader. Upptäckte att jag verkligen gillar det där. 

Jag har inte riktigt orken att skriva. Det får räcka såhär.

But I know I live today

Jag har hållt mig borta ett bra tag. Känns skönt. Grävt ner mig i arbete och umgåtts med min pojk. Han har åkt hem nu och imorgon kommer Jennifer tillbaka. Känns bra. Att hon kommer tillbaka. 

Ska fortsätta på mitt 2011, gå igenom, kryssa för, berätta, minnas. Snart. Inte ikväll.

Blev förresten väldigt rörd av kommentaren från en hemlig beundrare. Tack.

Bitter.

Blev visst ett litet uppehåll. Saker kom i vägen, internet slutade fungera. Fortsätter någon gång.

Vill bara sucka över alla "fantastiska bakbloggar". Som den bagare/konditor jag är vill jag bara påpeka att det finns annat att baka än cupcakes och macaroons. Antar att jag mest är bitter. Kanske ägnar jag ett inlägg åt det någon annan gång.


Februari

Syster fick (hade redan fått) en egen lägenhet. Vi åkte upp för att åka till Ikea med henne.

Mamma fyllde år och vi hade vanligt firande, som vi brukar. 

Det var fortfarande mycket snö ute. Jag var mycket med Andreé. Skolan tog upp mycket tid. Jobbade under lovet och lite till på ett litet konditori för att ägaren hade brutit benet. Jag trivdes. Började lägga ner UF-företaget vilket tog väldigt mycket tid och energi. Skulle hålla ett tal på engelska, jag skrev mycket på det och funderade mycket. Ville att det skulle bli bra.

Jag lyssnade mycket på Stiko, annars började jag sluta lyssna lite på musik. Tränade boxersice och tyckte det var skönt att träna igen.

Syster fixade signerade Arkelogy till mig, Ida och Elise. 





Januari

Jag känner att jag vill minnas året mer än bara en kort sammanfattning. Fast det kanske inte är intressant.

Jag började året hos min syster. Ida och Elise var med mig. Andreé var där. En ganska trött, men rolig och trevlig kväll. Minns att vi skrattade mycket. Det regnade under tolvslaget, men fint ändå. Jag köpte en ny kamera på rean och fotade det mesta. Åkte upp till Stockholm med familjen, minns inte riktigt varför. Träffade gamla vänner en kväll och hade väldigt trevligt. Elise åkte iväg till Barcelona och vi började med att prata varje tisdag. Det blev inte så mycket prata under de där samtalen men tryggheten fanns där. 
Jag försökte fortfarande reda ut känslorna över beskedet om att The Ark skulle lägga ner. Bokade in Norrköping med Ida. 

I övrigt en rätt händelselös månad, mycket i skolan. Det mesta kretsade runt vårat UF-företag och gesällkursen som började.





RSS 2.0