Lista och nostalgi

  1. Vad gör du helst en vacker dag, går till stranden eller till parken?
  2. Stranden, alltid nära vatten.

  3. Vilken färg har du på inredningen i ditt hem?
    Öh, gröna soffor, vita väggar?

  4. Om du skulle flytta utomlands vilket land skulle du välja?
    Skottland.

  5. Vilken är din favoritsötsak?
    Kanter på budapest. Mums

  6. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
    Förut var det sms, men på senare tid har det blivit enklare att ringa. Jag har nog mer att säga nu ändå.

  7. Vilken är din favoritaffär?
    Alla skivaffärer. Särskilt Bengans. 

  8. Hur många språk kan du?
    Svenska, engelska skapligt, tyska hjälpligt.

  9. Vart drömmer du om att resa?
    Australien

  10. Håller du på med någon sport, eller höll du på med någon sport tidigare?
    Spelade fotboll och red förut. Längtar efter ridningen igen.

  11. Vad gillar du mest? Kött, kyckling eller fisk?
    Måste vara tråkig och säga kyckling.

  12. Har du någon fobi? I så fall vad?
    Fåglar, hissar, toaletter


På radion för ett tag sedan spelade de en låt som jag lyssnade mycket på för ungefär 6 år sedan när den kom. Unfaithful med Rhianna (shit är det så länge sen?), en artist jag aldrig lyssnat på något mycket förutom den låten. Och den lyssnade jag på massor. Nostalgi



Årsdagar och besök

Igår var det min och Elise årsdag (hårsdag tänkte jag skriva?). Fyra år har vi känt varandra. Fyra år sedan den där dagen på Liseberg. 

Vi har, trots avståndet, träffats väldigt mycket under de här åren. Och mellan träffarna har det blivit otaliga timmar i telefon. Från konstiga upptåg långt ner i skåne till bara vara helger i Björsäter, Göteborg eller Östersund. Många långa stunder av att diskutera kollektivtrafik. Eller sjukt interna skämt som ingen förstår. Skratta åt totalt obegripliga saker som ingen utomstående förstår. Gråta tillsammans på konserter. Och om en vecka kommer hon ner igen och vi ska få spendera lite mer tid tillsammans. Det kommer bli bra

Annars var syster och hälsade på i veckan. Det var trevligt, vi åt pizza, massa glass, gick på loppis och gick den vanliga "natt" promenaden. Hon åkte tidigt på onsdagmorgon, och jag måste skryta lite, jag gav mig ut och sprang då. Sju på morgonen.

Eufori

Den här helgen stängde jag in mig i en bubbla. Tillsammans med Elsa och Joanna. Det har varit bra. Behövde bubbla lite. Visserligen har jag jobbat också. Men det gick bra. Vi har varit trötta allihop, men väldigt roligt. 

Igår såg vi på Eurovision. Hela. Jag sov under mellanakten. Väldigt trött, väldigt tråkig mellanakt. Och det var värt att se hela tävlingen. Loreen vann. Som jag kände i magen redan första gången jag hörde den. Det är en låt som går hem. Jag gillar den också, även om den börjar bli liite tjatig. Felet med att det bara är Rix FM som fungerar på jobbet.

Idag satt vi i solen och lyssnade på musik. Sådär livet ska vara. Pratade strunt. Jag och Elsa längtade till Paris. Jag förstår det fortfarande inte att vi kommer åka snart. Sen åkte de hem och jag gick tillbaka ut i solen. Försökte läsa men jag somnade, det var skönt.
Om fyra veckor är jag i Paris. Det är verkligen på riktigt.

A festival downtown

Idag gick jag till jobbet. 28 grader, kjol och kortärmat. Riktigt skönt. Jag gick och tänkte på sommar. Kom på att jag saknar Peace and Love. Det är sommar för mig. Jag längtar efter Borlänge. Det har varit så bra där. Från första året då jag och Mikaela åkte ensamma. Ovana, nyfikna, mycket musik. Till andra året då vi var fler, jag fick uppleva min festival med många av mina vänner. Och vi hade så roligt, och vi såg så mycket bra konserter. Så många roliga minnen. Tredje året var bra det med, om än inte riktigt lika bra som året innan. Iår blir det inget. Istället är jag på tågluff, vilket inte är dåligt det heller. Det kommer bli bra. Väldigt bra. Men Borlänge och Peace and Love kommer ändå alltid vara det som är sommar för mig.

Som om vi var på samma konsert

Tittar på livestream med Stiko. Elise tittar från sitt håll. På sätt och vis är vi på samma konsert. 

Det är fint. Jag har inte lyssnat på honom på länge. Väldigt länge. Egentligen var det mest förra våren. Jag behövde hans låt törneros. Mest lycklig över att ha hittat ny musik äntligen och hans röst var så vacker. Nu har jag lyssnat på så mycket annat, men hans röst är fortfarande lika vacker och jag ska nog börja igen. Smittas lite av Elise Stikofeber.

Idag har jag klippt av håret. Eller inte jag, men det är mitt hår. Det är kort och jämnt. Får nästan upp det i en toffs. Det är skönt och jag är nöjd. Sen cyklade jag till farfar och tillbaka, duktig flicka.

Sen har jag inte mer att berätta.

Tryck på snooze törneros

Det var svårt att somna igår. Jag tänkte på allt som behöver fixas. Till luffen och till jobbet. Och att lägenheten är stökig. Jag började fundera över vad jag har för kläder att ha till luffen och hur vi ska ta oss hem och hur midsommar ska se ut. Mycket tankar. Mycket kvar att göra. Nästa vecka är det mycket på jobbet. Estelles dop och morsdag. Vi har annons på moussetårta, och självklart blir det extra prinsesstårtor. Två extra dagars jobb. Varje dag nästa vecka. Det är pengar.

Jag försov mig imorse. Vaknade en och en halvtimme försent. På fyra minuter var jag ute ur lägenheten. Fick sedan springa till bussen eftersom jag smart nog lämnat cykeln vid jobbet igår... Men jag hann och hann faktiskt med mycket idag, trots allt. Kul det. 


Tror du på det där själv?

Nu har jag sovit en stund. Riktigt trött efter jobb och en liten segeltur. 

Det händer inte så mycket längre. Mest samma hela tiden. Hit och dit och tillbaks igen. Letar efter tid, jobbar, åker hem. Förra veckan åkte jag hem, jag fick en dag då jag mest låg i soffan, kollade töntiga program och rensade lite i grusgången. Ingenting vettigt, ingenting ansträngande. Jag behöver de lugna dagar jag faktiskt får ibland.

Det är fem veckor och två dagar kvar tills vi åker nu. Och i tisdags köpte jag interrailpasset. Så himla spännande! Det kommer bli så bra. Mitt liv kretsar runt den resan just nu. För tillfället jobbjobbjobb för att få ihop så mycket pengar som möjligt. Jag ska faktiskt gå igenom kläder och se vad jag har att använda under resan snart.

Jag undrar lite var lusten att skriva har försvunnit.

En lyckad helg.

Nu är den röriga helgen slut. Först Stockholm två dagar, hem till Björsäter, upp till Nyköping, tillbaka ner till Åtvidaberg, igår Linköping och nu är jag hemma i Nyköping igen. Trots alla ställen och all rörig planering har jag trivts. Jag har varit med de bästa i min värld hela helgen. 

På fredagen när jag kom till Flemingsberg mötte jag Ida (som tagit sig dit själv, duktig flicka!), vi gick och handlade och var väldigt fnissiga. Trötta, hungriga och dålig humor. Fnisset fortsatte hela vägen hem till lägenheten och ett bra tag till. Den enda seriösa stunden var när vi öppnade målarboken och färglade Bärgarn. 

På lördagen åkte vi in till Stockholm och utforskade staden. Köpte presenter och randiga byxor. Gick på SoFo, åkte hem och bytte om. Missade pendeln men kom ändå in i tid till Jesus. Vi kom precis innan det började, gick direkt när det var slut. Väldigt skönt faktiskt. Det var iallafall väldigt bra. Stor applåd till Morgan Alling och hans insats som Herodes. Perfekt! Det var kul att sitta brevid Ida och skratta åt våra internskämt.

På söndagen åkte vi hem och firade bror. Lekte med systers hund, dagen var bara allmänt bra. Åkte hem med farfar, tvättade och fixade. Åt mat och drack milkshake (gjord av milkshake pulver på English Shop, inget att rekomendera). Lagom till allt var färdigfixat gick vi och hämtade Elise från tåget. Direkt i säng när vi kom hem. 

Måndagen jobbade jag, hämtades av pappa, bror, Ida och Elise. Lunch på max, till björs och duscha, hämta Rosa och Ros vid tåget och plocka upp Andreé. Tillslut kom vi till Åtvid och festen. En väldigt lyckad kväll. 

Tisdagen blev väldigt slö. Diskuterade lite tågluff när hela gänget nu var samlat. Just det, den började tidigt, halv åtta, för att gå med Elise till bussen. Efter Tacos och tårta åkte vi in till Linköping, vinkade av Ida, Rosa och Ros, gick hem till Andreé och jag sov i princip hela kvällen.

RSS 2.0