Time to choose

Jag ska välja glasögon. Samma båge, men rött eller "sköldpaddefärgat". Jag gillar de röda väldigt mycket, men de andra är också snygga. Och de är lättare att matcha. Men jag ska ha linser större delen av tiden, så det är ju roligt att ha något annorlunda.

Vad tycker ni?


Some die young

Så. Helgen.

Började med ett försenat tåg. Efter halva vägen upptäckte jag att Linn satt på samma. Vi dumpade saker och gav oss iväg till The Voice. Max fick syn på oss och vi fick se genrepet. Intressant. Massa sb12 produkter, träffa Majsan och Sara. Vi fick sitta på Majsans reserverade platser. Kändes tufft. Jag var så oerhört trött efter att ha jobbat och varit uppe sen fem. Tuggade björnar och Linns dextrosol för att inte somna i direktsändning. Träffade Ola en stund efter. Fick sätta mig för jag var snurrig av trötthet. Var iallafall glad att Ulf vann. Han är söt. Glömmer inte Saras kommentar till Ola "Kan du inte ropa hit Micke så jag får klämma på honom". Eller när vi pratade om det strax brevid hans fru.

Vi tog oss hem med våra goodiebags. Låg väl till sängs sådär en halvtimme efter att vi kommit in. Somnade lika snabbt också tror jag. Vakna tidigt för att äta isländsk yoghurt. För att den var gratis liksom. Åka tåg till Gävle. Upptäcka (en gång till) att fler än vi trodde åkte med samma tåg. Kramas hej och hej då. Springa till bussen (men inte komma någonstans) tillsammans med Rosa, Ida och Elise. Träffa Rosas familj och hennes hästar. En första ridtur på jagvetintehurlänge. Väldigt stel efteråt, men lycklig. Det var fina hästar. Vi gjorde oss iordning och tog oss in till Gävle för helgens händelse. Åt mat och satte oss för att vänta. Träffa alla de där som inte setts på månader. Sitta längst fram med Ida och Elise, snegla mot Sara för att sjunga tillsammans. Det var en fin konsert. Jag var lite borta i början, inte riktigt där. I pausen fick vi höra att vi skulle ställa oss upp och sjunga. Vi grät, Ola grät. Jag grät. Det var jobbigt. Men oh så fint. Stoltheten. 

I slutet tjatade Ola om tio tåget. Alla trodde att han skämtade. Efteråt visade det sig att han faktiskt åkt med tio tåget. Jaha tänkte vi och hade en trevlig pratstund med Jonas Nydesjö istället. Kom tillbaka hem, trötta men ändå satt vi kvar lite för länge och bara pratade. Fint sådär. Somnade med en Ida brevid mig som tittade på mig när jag somnade.

Våfflor och ännu mera ridning på söndagen. Påväg att ramla av när ponnyn får för sig att godståget tänker äta upp honom om han inte flyr fort som attan ner i diket. Kul ändå. Åker in till Gävle och vinkar av Elise, går föri pressbyrån för att leta magnum doubble. Får istället gratismackor. Går till Max och äter ändå. Säger hejdå till Rosa. Går till stationen bara för att få reda på att jag inte skulle ta mig hela vägen hem förrän dagen efter. Säger hej då till Ida. Laddar mobilen samtidigt som en uteliggare blir mer och mer irriterad på min rygg. Nästan hotfull. Jag släntrar över till några jag känner och håller ihop med dem tills vi tillslut når Stockholm. Bokar om min biljett till ett morgontåg i hopp om att störningarna ska ordna upp sig. Sover hos syster. Upptäcker att tåget inte går. Tar buss istället, så var resan slut.

Känns som första gången på länge som jag faktiskt skriver ner något sånt här. Det känns rätt bra ändå. Lite tråkig text och mycket uppradning kanske. Men nu minns jag lite iallafall.

Everything goes into thousands pieces

Äntligen, den där lugna, lyckliga känslan i magen. Just nu mår jag bra. Snart är jag utflyttad ur stugan och inflyttad i lägenheten, det är vår och jag åt en Magnum doubble idag. Första gången sen högstadiet skulle jag tro.

Efter att jag lugnat ner mig över förseningen så har helgen bara blivit fin. Lite mycket bara. Måste samla alla minnen så jag minns. Det är så lätt att bara glömma.


Det var ändå värt det

Sitter på en buss hem för tillfället efter att jag inte orkar lita på sj längre. Skulle varit hemma för ca 12 timmar sen. Känner mig trött och sur. All planering sprack. Funderar på om helgen verkligen var så bra att man orkar sånt här strul. Sen ser jag en bild på Ola när han torkar bort tårar från helgens konsert som Elise lagt ut. Och jag tänker. Ja, det är värt allt tågstrul i världen. Att träffa mina fina vänner. Rullar in i Nyköping och veckan med flytt närmar sig. Helgen är slut nu och jag är hemma. Helgen blir till fina minnen.


Utkast: Mars 20, 2012

Har börjat packa lite. Det finns samtal jag borde ringa. Men jag kan inte. Ångensten gror i magen. Att jag börjar jobba vid fyra gör nog inte saken bättre. En tid att passa. Stress, stress, stress.

Helgen var bra. Som vanligt ta igen en massa sömn. Kan inte sova på morgonen. Träffade gamla vänner. Köpte bord, soffor och småsaker till nya lägenheten. Den som ska bli ett hem, inte ett hus. "Jag visste inte att erat hem hade ett hus". Nu har mitt hus inget hem. Typ. 

Trodde att jag inte skulle vara hemma hos min familj på söndagen men det ändrades och det var bra. Jag fick slipa på mitt "nya" matbord och umgås med min familj och den bästa.

Jag har märkt att jag har svårare och svårare att höra av mig. Jag vill men det blir inte a

Sover hos dig på din nåder

Igår var det sex månader sen. Facebook svämmade över av det. Att tiden gått så fort. Trotts att det var uppenbart på Facebook missade jag det under morgonen och såg helt omedvetet på konserten från peace and love och tog på mig ark tröjan. På något sätt visste jag att jag behövde stöd.

Jag minns att jag sa någon gång att The ark skulle få ligga på hyllan. Och omedvetet tänker jag att "jag älskade dem". Inte längre nutid. Ändå behöver jag dem nu och hämtar kraft från musiken varje dag. Vet inte om jag kanske försöker få upp dem på hyllan. Inte än iallafall.


Love

Åh. Love. Äntligen. Fina, fina. Nu har det blivit ett album. 25 april kommer den. Lycka. Hoppas att han spelar så jag kan se honom. Hoppas, hoppas. Han är en sån där jag blir knäsvag av. Som när jag stod bredvid honom på Peace and Love och hällde upp vatten. Eller när jag fick hans autograf. Fangirlar. Eller vad säger man nu?

Videon här iallafall. Stjärna där heter låten.



What's the point of having beautiful weather?

Trött. Längtar till 1 april. Vill få det överstökat. Flytta in. Bli hemma. Jag kommer nog inte bli hemma. Det blir nog bättre när det kommer lite mer ljus. Ljuset gör mig redan glad.

Hjälpte farfar att kratta löv idag. Lyssnade på musik och gick utan jacka. Det var rätt bra.



Är tjejer inte lika roliga?

Idag på jobbet kommenterades internationella kvinnodagen. Någon sa att denne inte gillar sånna där uppskattningsdagar. Jag mummlade tillbaka att den inte handlar om uppskattning, utan ett kom ihåg att fortsätta debatten om jämställdheten. Helt plötsligt, med det uttalandet, blev jag råfeminist. Som vill införa "snoppskatt". Jag är ganska dålig på att tycka och tänka. Jag påpekade bara att samhället är inte jämställt, med det inte sagt att det bara är männens fel. Verkligen inte. Men med att påpeka att det inte är en uppskattningsdag utan en påminnelse om att fortsätta debatten kastade jag tydligen väldigt mycket skit på männen. Utan att egentligen ha sagt något.

Jag tycker att den här debatten har varit väldigt intressant den senaste tiden. Mer och mer har jag lägga märke till hur mycket Hanna Hellquist tar upp det i morgonpasset. I veckan var Katlas skapare Olof Wretling på besök och Hanna hoppade snabbt på honom och undrade varför det bara är killar med i Klungan. Är inte tjejer lika roliga? Det bara blev så, var svaret. Eller bara Hannas konstaterande för några veckor sedan om att det faktiskt stod svart på vitt att tjejer faktiskt tjänar mindre och gör mera hushållsarbete.

Farfar hade funderat på de kvinnor han mött inom sitt yrke. De hade varit väldigt duktiga och omtyckta. Men de stannade inte länge. Hade de stannat hade de säkert lyckas få in fler kvinnor i branschen, få fler att våga. Kanske, kanske inte.

Mina tankar är inte färdigtänkta. Det kommer säkert mer.

Alternativ

Har precis sett på Lejonkungen 3. Med Andreé sovandes bakom mig under hela filmen. Trött. Men vi har faktiskt varit duktiga idag. Gått ca 7 kilometer och simmat. Känns i benhinnorna. Wohoo. Måste skaffa bättre gåskor.

I helgen var jag hos Ida. Jag var rätt trött och förkyld men vi hade det bra. Vi åkte inga skidor, men vi hittade ut till retro cafeét, gick på loppisar och dollarstore. Åt chokladfonduee och såg melodifestivalen. Många skratt och tänka samma tanke, alternativ säga samma sak. Hittade en jättebanan. Planerade närmsta resan. Vet inte riktigt hur länge sen det var som jag inte hade en resa inbokad. Nu har jag fyra, plus en flytt.

Jag ska jobba hela helgen och är enligt schemat ledig idag och imorgon. Minns inte riktigt när jag faktiskt var ledig båda de dagarna. Annorlunda och väldigt skönt iallafall. Sista gången jag faktiskt är ledig två dagar mitt i veckan. Nästa vecka gör vi om schemat. Lite läskigt.


RSS 2.0